ریش تراش شارژی بخریم یا برقی
ریش تراش شارژی بخریم یا برقی

ریش تراش شارژی بخریم یا برقی، در این مقاله ما به بحث منبع تغذیه انواع ریش تراش ها پرداخته ایم. همانطور که می دانید از لحاظ منبع تغذیه دو نوع ریش تراش داریم، ریش تراش برقی و ریش تراشی شارژی. با ما همراه باشید تا بیشتر با این دو نوع آشنا شوید.

برق یا باتری

ماشین‌های اصلاح صورت انرژی خود را از برق یا باتری تأمین می‌کنند. باتری‌ها به دو نوع قابل شارژ و غیرقابل شارژ تقسیم‌بندی می‌شود. هرکدام از این منابع انرژی مزایا و معایب خاص خود را دارند. اگر ریش‌تراش تنها با برق کار کند، همیشه باید نزدیک یک پریز برق کار اصلاح را انجام داد. البته موتورهای که با برق مستقیم کار می‌کنند عموماً دور موتور بالایی دارند و موها را با قدرت بیشتری قطع می‌کنند. اکثر ماشین‌های اصلاح جدید دارای باتری قابل شارژ هستند. باتری‌های قابل شارژ قیمت ماشین اصلاح را بالا می‌برند اما در مقایسه با باتری‌های غیرقابل شارژ که باید مرتباً تعویض شوند، هزینه‌ی نهایی کمتری دارند و البته محیط‌زیست را هم کمتر آلوده می‌کنند. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد نوع باتری است که در ریش‌تراش استفاده شده است.

باتری‌های قابل شارژ بر اساس نوع الکترود و الکترولیتشان تقسیم‌بندی می‌شوند. انواع باتری‌های قابل شارژی که در ماشین‌های اصلاح استفاده می‌شوند عبارت‌اند از باتری «نیکل – کادمیم» (NiCd)، «نیکل هیدرید فلز» (NiMH)، «لیتیوم یون» (Li-ion) و «لیتیوم یون پلیمر» (Li-ion polymer) یا لیتیوم پلیمر. باتری نیکل هیدرید فلز شبیه باتری نیکل کادمیم است اما ظرفیت آن دو تا سه برابر بیشتر است. این دو نوع باتری دارای «اثر حافظه» هستند و در صورتی که قبل از شارژ مجدد، کاملاً تخلیه نشوند مقداری از ظرفیت خود را از دست می‌دهند. اما باتری‌های لیتیوم یون این مشکل را ندارند و بهتر است قبل از تخلیه‌ی کامل شارژ شوند. علاوه بر این برای شارژ سریع باتری‌های لیتیوم یون می‌توان از جریان بالاتری استفاده کرد. این نوع باتری‌ها هنگام تخلیه‌ی شارژ، افت ولتاژ بسیار کمی دارند، به همین دلیل برای استفاده در لوازم الکتریکی حساس مثل موبایل بسیار مناسب‌اند. باتری لیتیوم یون پلیمر نسل جدید باتری‌های قابل شارژ هستند که البته به آن‌ها لیتیوم پلیمر هم گفته می‌شود. این باتری‌ها همان خصوصیات مثبت باتری لیتیوم یونی را دارند با این تفاوت که سبک و شکل‌پذیر هستند و برای استفاده در گوشی‌های تلفن همراه بسیار مناسب‌اند.

زمان شارژ شدن ریش‌تراش‌های دارای باتری نیکل هیدرید فلز (NiMH)، بیش از ۸ ساعت است و بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه شارژدهی دارند. اما ریش‌تراش‌های دارای باتری لیتیوم یونی (Li-ion) عموماً بین ۱ تا ۲ ساعت شارژ کامل می‌شوند و پس از آن در حدود یک ساعت شارژدهی دارند. از همین‌جا می‌توان حدس زد که ریش‌تراش‌های دارای باتری لیتیوم یون قیمت بالاتری دارند و تولیدات بالا رده‌ی شرکت‌ها، دارای این نوع باتری هستند. پایه‌ی شارژ کاربردی‌ترین وسیله‌ای است که همراه یک ماشین اصلاح ارائه می‌شود. بدون وجود پایه‌ی شارژ، آداپتور را باید مستقیماً به ریش‌تراش وصل کرد. پایه‌های شارژ هم انواع و اقسام فراوانی دارند و از پایه‌های معمولی تا پایه‌های مجهز به سیستم شستشو را شامل می‌شوند. تعدادی از شرکت‌های معتبر همراه ریش‌تراش‌های بالا رده‌ی خود یک پایه‌ی شستشو نیز ارائه می‌دهند. این پایه علاوه بر اینکه باتری را شارژ می‌کند، به کمک محلول شستشوی خود، تیغه‌ها را به شکل خودکار شست وشو می‌دهد. وجود پایه‌ی شستشو قیمت ریش‌تراش را بالا می‌برد، به همین دلیل شرکت‌ها مدل‌های بالارده‌ی خود را عموماً در دو حالت با پایه و بدون پایه عرضه می‌کنند.

امکانات دیگری مانند صفحه‌نمایش، قابلیت تنظیم سرعت موتور و نوع خط زن در ماشین‌های اصلاح مختلف متفاوت هستند و وجود هرکدام از آن‌ها قیمت ریش‌تراش را بالا می‌برد. صفحه‌نمایش عموم ریش‌تراش‌ها درصد شارژ باقی‌مانده را نشان می‌دهد. در بعضی ماشین‌های اصلاح می‌توان سرعت موتور را بسته به ضخامت موها کم‌وزیاد کرد و در بعضی دیگر خود ماشین اصلاح این کار را انجام  می‌دهد. خط‌زن‌ها هم یا به خود ریش‌تراش وصل هستند یا باید روی سری ریش‌تراش نصب شوند. امکانات جانبی ماشین‌های اصلاح تأثیر زیادی روی قیمت آن‌ها می‌گذارد اما به‌طورکلی هرکسی با توجه به بودجه‌ی خود و امکاناتی که مدنظر دارد می‌تواند ریش‌تراشی مناسب استفاده‌ی روزانه انتخاب کند.